5 anledningar till varför vi förespråkar PCs före Macs

Det råder skilda meningar om vilka datorer som är bäst: PCs eller Macs? Det finns såklart två sidor av varje mynt och bägge datorer lämpar sig bättre för några än andra. Det säger sig väl dock själv att vi förespråkar PCs före Macs och här är varför:

1.    Du får en bra dator till en billigare peng

Macs är dyra enheter, det är det ingen som kan förneka. Även om man får fatt i en äldre modell eller köper en begagnad kommer man inte under 5000 kronor. Eftersom det finns tusentals PCs hos tusentals försäljare kommer du kunna hitta en sprillans ny dator till en betydligt billigare peng, utan att kompromissa med kvaliteten! Sedan får man givetvis inte glömma bort att en billigare dator inte kan lika mycket som en dyrare version; men när det kommer till Macs handlar det mesta om själva varumärket.

2.    Operativsystemet möjliggör mer kontroll

Punkten vi nämnde ovan kan ingen förneka – men nummer 2 kan det råda lite mer skilda meningar om. Vi påstår nämligen att operativsystemet på PCs är bättre eftersom det möjliggör mer kontroll. På en Windows-dator finns det nämligen mer inställningar att genomföra och fler små ändringar man kan göra för att förvandla sin dator till exakt som man vill ha den. Macs går lite mer automatiskt, och det är svårt att förändra dem. Det är väl också därför det inte finns lika många Macs som det gör PCs.

3.    De är bättre för dig som spelar online

Ännu en fördel med PCs är deras förmåga att förbättra spelupplevelsen för gamers. Detta eftersom datorspel kräver en stor mängd utrymme och förstklassiga grafikkort, något som Mac-operativsystemet inte helt är kompatibelt med. Med det sagt är det inte bara spelutbudet hos casino-utan-svensk-licens.io du kan utforska med din PC, men även spel som tar ännu större plats på din dator! Men glöm inte att alla PCs inte är likvärdiga: de skiljer sig åt och du kommer inte få samma grymma spelupplevelse på den billigaste Windows-datorn som på den dyraste.

4.    De är billigare att reparera/byta ut delar

Nu har vi ju redan nämnt att PCs är betydligt billigare än Macs, så på ett sätt kanske det är orättvist att vi gör det igen. Men detta är inte helt samma sak. Skulle exempelvis din skärm gå sönder, eller ditt batteri behöva bytas ut, är det avsevärt billigare att göra detta på en PC än en Mac. Reservdelarna för Macs är nämligen väldigt mer specifika än vad de är på en PC, och de finns inte lika många verkstäder. Har du en tendens att vara lite klumpig är PC ett självklart val!

5.    PCs är mer miljövänliga

Sist men verkligen inte minst: PCs är mer miljövänliga än Macs. Åtminstone enligt Greenpeace, världens största oberoende miljöorganisation. Enligt deras lista över de största miljöbovarna bland tech-bolag ligger Apple väldigt högt upp. De använder sig av onödigt många farliga kemikalier och är generellt dåliga på att uppfylla de miljökrav som ställs av ett så pass stort företag. Så om du inte redan blivit övertygad hoppas vi att du åtminstone bryr dig tillräckligt mycket om miljön för att välja PC framför Mac!

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0