Gratis online backup till Windows 10

Det finns flera backup-tjänster som erbjuder gratis online backup för Windows 10. Den enda haken med en gratislösning är att, jämfört med betaltjänster, så är du mer begränsad i mängden data du kan göra backup på.

Bortsett från det relativt begränsade lagringsutrymme som du får tillgång till, är en gratis backup-lösning oftast identisk till betallösningarna från samma företag. Det betyder att om en gratislösning erbjuder tillräckligt med lagringsutrymme för din data och möter dina övriga kriterier, så kan du få en komplett och permanent backup-lösning helt gratis.

Listan med gratis backup-tjänster nedan är sorterad efter mängden lagringsutrymme som erbjuds. De backup-lösningar du hittar i listan är verkligen helt gratis. Vi har valt att inte ta med några lösningar som bara erbjuder gratis prövoperioder eller andra tillfälliga lösningar.

MiMedia

MiMedia ger dig 10 GB gratis lagringsutrymme och erbjuder automatiska backups.

En nackdel med MiMedia är att det endast kan användas för bilder, filmer, musik och dokument. Andra vanliga typer av filer såsom ZIP och EXE backas ej upp.

MiMedia är dock ett bra alternativ om du bara vill lagra mediafiler. Filer kan uppladdas både via ett program för Windows desktop och via en mobilapp.

Funktioner:

– Appar till Windows och Mac

– Fungerar på mobil med en app

– 10 GB gratis lagringsutrymme

– väldesignat användargränssnitt

iDrive

iDrives grundtjänst ger dig 5 GB gratis lagringsutrymme online med möjlighet att få ytterligare utrymme om du rekommenderar tjänsten till dina vänner.

Precis som med de flesta gratiserbjudanden inom backup online, ger iDrive dig tillgång till alla funktioner som deras betaltjänst har.

En extra bonusfunktion hos iDrives grundtjänst är backup av en obegränsad mängd enheter. Du kan backa upp så många datorer, smartphones och surfplattor du vill till ett enda konto, så länge du håller den total mängden data under 5 GB.

Funktioner:

– Fungerar till Windows och Mac

– Fungerar till mobila enheter

– Säker krypterad filöverföring

– 5 GB gratis lagringsutrymme

Jottacloud Free

Jottaclouds Frees online backup erbjuder 5 GB gratis online backup. Tjänsten kan användas för backup för upp till fem olika personer precis som deras betallösning.

Jottacloud är ett norskt företag och arbetar under norska lagar och regler.

Funktioner:

– Stödjer Windows och Mac

– Fungerar väl på mobil

– Gratisversion ger 5GB lagringsutrymme

Memopal erbjuder 3 GB gratis lagringsutrymme och stödjer i stort sett alla typer av operativsystem och har appar för alla typer av mobila enheter. Om du har haft svårt att hitta en gratis backuplösning online eftersom du kör Linux eller äger en BlackBerry så är detta perfekt.

Funktioner:

– automatisk backup av lagringsutrymme och filer

– Stödjer alla plattformar

– Säker krypterad fillagring

ElephantDrive

ElephantDrives “free forever”-lösning erbjuder 2 GB gratis online backup.

Tjänsten inkluderar alla de fantastiska funktioner som ElephantDrives betallösningar har, inklusive kryptering av samma typ som används av militären samt automatisk backup.

ElephantDrive fungerar på Windows, Mac, Linux, iOS och Android.

Funktioner:

– 2 GB gratis lagringsutrymme online

– Synkar enkelt mot olika enheter– lätt att använda

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0