Det bästa antivirusprogrammet till Windows 10

Alla användare bör veta de grundläggande reglerna för hur man skyddar sin personliga integritet och håller Windows 10 säkert. Klicka inte på tvivelaktiga länkar och ladda inte ner applikationer från skumma sidor, öppna inte oväntade meddelanden och e-mails, dela inte ut personlig information, använd dig av säkra lösenord och se till att Windows alltid är uppdaterat.  

Du kan också ta ett par ytterligare steg för att försäkra dig om att du och din PC är säkra online: Använd ett lösenordsprogram för att spara dina inloggningsuppgifter, använd en VPN för att skydda din internettrafik och en krypterad, säker applikation för meddelanden för att förhindra att dina kommunikationer utsätts för spioneri.

Våra rekommendationer

Om du letar efter legitim mjukvara för att hjälpa till att hålla din Windowsenhet säker, så är ett bra första steg att installera bästa möjliga antivirusprogram. De bästa lösningarna och verktygen inom antivirus bevakar de appar du laddar ner och upptäcker skadliga program och misstänkt beteende från installerad mjukvara.

Det första som du bör känna till när det gäller de bästa antivirusprogrammen och produkterna är Microsoft Defender. Detta gratis antivirus- och säkerhetsprogram hette tidigare Microsoft Windows Defender och följer med i Windows 10 helt gratis. Detta program fungerar mycket bra för att skydda din PC.

Det går dock att argumentera för att ekosystemet för säkerhet i Windows mår bättre av att användare inte bara förlitar sig på ett enda företag för att skydda sig från virus och malware. Om du tycker det är viktigt med en robust diversifiering kan du lätt hitta stabilt skydd från virus och malware från tredjepartstillverkare inom datorsäkerhet som också kan göra ett bra jobb när det gäller att skydda din PC.

För att hjälpa dig med detta har vi sammanställt en lista med de bästa antiviruslösningarna. Vi har tagit med både gratis antivirusprogram och sådana som kräver abonnemang. Våra val av de bästa antivirusprogrammen är en kombination av rekommendationer från oberoende testlabb, Antivirustest och antivirusjämförelser.

Bitdefender Antivirus

Bitdefender Antivirus är en prisbelönt antivirusapplikation som fungerar mycket väl med Windows 10-datorer. Applikationen använder väldigt lite systemresurser, så även när är virusscan pågår kommer du knappast märka av det.

Bitdefender skyddar din dator på ett flertal sätt. Virusdefinitionerna uppdateras regelbundet, precis som man kan förvänta sig, så du är skyddad även från de senaste malware hoten. Men Bitdefender innehåller också flera lager av skydd mot Ransomvare och en personlig VPN som hjälper dig vara anonym när du surfar på nätet utan att kunna spåras. En lösenordshanterare, skyddsfunktion för online betalningar, skydd för sociala nätverk och en återställningsfunktion kompletterar denna mycket väldesignade samling säkerhetsverktyg.

Bitdefender Antivirus Plus 2020 finns tillgängligt för Windows 10, 8.1, 8 och Windows 7 (SP1). Det finns även support för macOS, Android och iOS.

Kaspersky

Kaspersky är en av de mest välkända namnen inom internetsäkerhet av ett flertal skäl. Främst bland dessa är alla de priser Kapersky vunnit för sin produkt Total Security för internetsäkerhet. Precis som man kan förvänta sig hanterar Total Security antivirus och malware mycket bra, men programmet innehåller också en mängd andra säkerhetsfunktioner.   

En trevlig fördel med Kasperskys Total Protection som du inte finner i de flesta andra antivirusapplikationerna i vår lista är en tvåvägs brandvägg som finns inkluderad i Total Protections svit. Detta ser till att ditt system är säkrat både vid inkommande och utgående trafik. Dessutom erbjuder Kaspersky Total security skydd för din webbkamera, en VPN, skydd mot utnyttjande av exploateringar, lösenordsskydd, filrensare och många andra funktioner som man blir förvånad av att hitta i ett antivirusprogram i mellanprissegmentet.

Kaspersky Total Security erbjuder skydd till upp till fem enheter. Du kan för en blygsam extra kostnad öka detta till 10 enheter. Programmet stödjer Windows 10, 8.7 och 8.1; macOS X, Android och iOS.

Bästa Gratisprogram: Microsoft Windows Defender

Microsoft Windows Defender Security Center levereras som standard i Windows 8.1 och Windows 10, men har förbättrats rejält jämfört med tidigare versioner av Windows Defender. Det erbjuder mycket bra skydd mot virus och malware, men innehåller också en brandvägg, funktion för säker bootning och heuristisk bevakning som upptäcker när någonting ovanligt eller misstänkt händer på din dator.

Givetvis erbjuder Windows Defender realtidsskydd baserat på virusdefinitioner mot virus, malware, trojaner, ransomware och andra hot. Men det finns också kontroller för barnlås och scanning för USB-minnen, externa hårddiskar och andra externa enheter. Windows Defenders användbarhet har också förbättrats rejält med ett grafiskt användargränssnitt som är lätt att navigera och erbjuder förklaringar och hjälp för oerfarna användare, om vad som skyddas och varför. Avancerade användare kan ändra inställningar för antivirusscanning och brandväggen. Du kan till och med göra ändringar i datorns register för att skaffa dig ännu större kontroll över din Windows-PC.

Windows Defender är ökänd för att ofta felidentifiera JavaScript och andra typer av legitim programkod som säkerhetshot. Men bortsett från denna svaghet är Windows Defender Security System ett fantastiskt, helt gratis alternativ för PC-datorer som annars hade varit helt oskyddade.

Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus är ett fullfjädrat antivirusprogram som skyddar användare från virus, malware, trojaner och andra typer av attacker. Programmet vann 2018 Product of the year award från AV-Comparatives och får konstant höga poäng i AVTests bästa antivirusprogram i kategorin för Windows hemanvändare.

Förutom att programmet är lätt att navigera, är en av våra favoritfunktioner i Avast Free Antivirus möjligheten att ladda ner, installera och använda applikationen utan att behöva lämna ut några personuppgifter såsom en email-adress. Säkerhetsnivån som programmet erbjuder är av absolut toppnivå för ett gratisprogram. Avast erbjuder både definitionsbaserad scanning och heuristisk bevakning, skydd mot ransomware samt ett gaming-läge som låter dig spela spel och streama utan att bli distraherad av ditt antivirusprogram. Avast Free Antivirus innehåller också vissa premiumfunktioner såsom en WiFi-scanner och lagring av lösenord.     

Avast finns tillgängligt för Windows 10, 8.1, 8, 7 (SP1 eller senare) Vista och XP, macOS X och Android.

Norton 360

Symantecs Norton-serie är i det närmaste synonym med antivirusprogram och företaget har varit verksamma i branschen riktigt länge. Så det är knappast en överraskning att deras produkt Norton 360 with LifeLock Select ger det kompletta och djupa skyddet som vissa internetanvändare kräver. Denna produkt har allt du behöver för att skydda dina datorer och enheter från virus, malware och andra internethot inklusive identitetsstöld.

Förutom det vanliga antivirusskyddet, som du kan förvänta dig från alla Nortonprodukter, ger dig Norton 360 with LifeLock Select en söker VPN, skydd för kreditkort och 100 GB molnbackup. 360 with LifeLock Select erbjuder också övervakning på dark web, säkerhet för webbkamera, skydd för personnummer och kredituppgifter och en rad extra funktioner. För användare som inte bara vill veta att de är skyddade från virus och malware, utan också från alla andra hot de kan stöta på, så är detta ett fullständigt paket som erbjuder i stort sett allting du någonsin kommer behöva.

Givetvis innebär den här typen av skydd en betydligt högre prislapp än en del av de andra produkterna du hittar i den här listan.

McAfee

Förr i tiden hade McAfee ett rykte som ett mindre bra alternativ för antivirusskydd för Windowsdatorer. Det beror främst på att McAfee ofta drabbades av konflikter med andra delar av operativsystemet. Men den tiden är förbi. Sedan 2016 har McAfee blivit bättre och bättre och fungerar nu suveränt med Windows 10 och andra Windowsversioner.

Det är goda nyheter, eftersom McAfee Total Protection erbjuder en kraftfull svit med skydd som inkluderar antivirus, skydd mot ransomware, en filrensare, en brandvägg, nätverksövervakning plus en lösenordshanterare. Till detta kan du också lägga till skydd mot identitetsstöld och barnlås, vilket ger dig en välutrustad antivirusapplikation designad för att hålla dig säker från alla hot du kan stöta på online eller via email.

AVG Premium Security

AVG Premium Security är en första klassens applikation som tillverkas av AVG. Den är en nivå över deras gratisapplikation AVG Antivirus. AVG Premium Security erbjuder fantastiskt skydd mot virus, malware, trojaner och andra säkerhetshot på internet.

Utöver de vanliga alternativen för quick scan och fullständig scan, som du finner i de flesta antivirusapplikationer, erbjuder AVG Internet Security också lättanvända scanningar för USB- och DVD-enheter, individuella filer och mappar samt email-meddelanden och bifogade filer. Dessutom hittar du skydd mot ransomware och skydd mot identitetsstöld. Men AVG Premium Security innehåller också en förbättrad brandvägg och skydd för din webbkamera.Den största nackdelen med att använda AVG Premium Security är de konstanta och ständiga påminnelserna om att du kan uppgradera till AVG:s premiumerbjudande, AVG Ultimate.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0