Hur du laddar ner Windows 10

Windows 10 är Microsofts operativsystem, och släpptes 29 juli 2015.

Till skillnad från tidigare versioner av Windows, går det att ladda ner en helt laglig version av Windows 10 direkt från Microsoft i ISO-format.

Inte nog med det, men verktyget som Microsoft skapat för att ladda ner Windows 10 låter dig uppgradera din dator till Windows 10, ladda ett USB-minne med installationsfiler för Windows 10 eller bränna en DVD skiva med installationsfiler.

Vart Kan jag ladda ner Windows 10?

Det finns bara ett helt lagligt och legitimt sätt att ladda ner Windows 10 och det är via Microsofts officiella nedladdningssida för Windows 10:

1. Besök nedladdningssidan för Windows 10 på Microsofts hemsida.

2. Välj Ladda ner verktyget nu.

3. Öppna MediaCreationTool<version>.exe när nedladdning är klar.

Media Creation Tool är en liten fil och tar endast några sekunder att ladda ner, men du har inte laddat ner Windows 10 riktigt än.

Windows 10:s installationsguide är

Windows 10:s installationsguide är väldigt lättbegriplig, så du lär inte ha några större problem med att lista ut hur du ska gå till väga. Men om du vill kan du få mer hjälp:

Ladda ner Windows 10 ISO-fil

4. Läs igenom licensavtalet och acceptera villkoren genom att klicka på Accept.

5. Välj Create installation media (USB-minne, DVD eller ISO-fil) Till en annan PC och välja Next.

6. Välj Språk, version och Arkitektur som du vill ha en ISO-fil av.

Om du ska använda Windows 10 på samma dator som kör installationsguiden, kan du använda de förinställda alternativen som är till för den specifika datorn. Annars, bör du bocka av alternativet Use the recommended options for this PC, och själv välja korrekta alternativ för den dator Windows 10 ska installeras på.

För de flesta användare är Windows 10 Home eller Windows 10 Pro de versioner man bör välja mellan. N-versionerna är menade för vissa speciella europeiska ekonomiska zoner.

När det gäller arkitektur är det oftast smart att välja båda då detta låter dig installera Windows 10 på både 32-bitars och 64-bitars system.

Välj next när du är klar med dina val.

7. Välj ISO-fil på skärmen Choose which media to use följt av Next.

8. Välj vart du vill lagra din Windows 10 ISO-fil och välj Save för att påbörja nedladdningen.

När nedladdningen är klar har du en laglig och fullständig version av Windows 10 i ISO-format sparad. Du kan sedan bränna ISO-filen till en DVD-skiva för att installerad den senare eller använda den direkt genom att använda mjukvara för att skapa en virtuell maskin om du föredrar detta.

Du kan också bränna din ISO-fil till ett USB-minne, men det är enklare att göra detta genom att använda det inbyggda verktyget i mjukvaran för att göra detta (se nedan).

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0