Ladda ner Windows 10

Windows 10 är ett operativsystem tillgängligt i både en Pro- och en Home-utgåva. Det finns vissa skillnader mellan Pro och Home, eftersom Pro är mycket riktat mot företag. Detta innebär bland annat att genom att förvärva denna version får du tillgång till de så kallade affärsfunktionerna.

Ladda ner Windows 10 och få tillgång till bland annat Cortana. Cortana är en virtuell assistent som låter dig få saker att hända på din dator helt utan att röra varken mus eller tangentbord. Du kommer också att presenteras för den nya standardwebbläsaren, Microsoft Edge, som ersätter Internet Explorer.

Ladda ner Windows 10 – systemkrav

Ladda ner Windows 10, men innan är det en bra idé att få tag på de så kallade systemkraven. Det är viktigt att dessa krav uppfylls om du ska få en optimal upplevelse. Systemkraven för att installera Windows 10 på en PC är:

  • 1 GHz eller snabbare processor
  • 1 GB RAM för 32-bitars eller 2 GB RAM för 64-bitars
  • 16 GB ledigt diskutrymme för 32-bitars operativsystem eller 32 GB ledigt diskutrymme för 64-bitars operativsystem
  • DirectX 9-grafikkort eller senare med WDDM
  • Upplösning på minst 800 x 600 pixlar

Om din PC uppfyller dessa krav är du redan på god väg, så ladda ner Windows 10.

Ladda ner Windows 10

Innan du börjar

Ladda ner Windows 10 men innan du kommer igång finns det några saker (förutom systemkrav) som du måste se till att du uppfyller:

Tillgång till internet

Först och främst måste du ha internetanslutning. Utan tillgång till Internet kommer du inte att kunna ladda ner Windows 10.

Frigör diskutrymme

Om du inte har tillräckligt med diskutrymme på din dator måste du frigöra lite utrymme. Ladda ner Windows 10, men om du har problem kan det bero på brist på diskutrymme.

Uppdatera Windows

Innan du börjar ladda ner Windows 10 är det en bra idé att se till att alla väsentliga uppdateringar är installerade. Uppdateringarna innehåller också uppdateringar av maskinvarudrivrutiner.

Granska antivirusprogram

Ladda ner Windows 10, men innan du gör det, kontrollera att endast Microsoft antivirusprogram skyddar din enhet. Om du använder antivirusprogramvara som inte är Microsoft kan uppdateringen ibland vara problematisk.

Kör felsökaren

Om du kör Windows Update Felsökare kan dina utfordringar lösas. Felsökaren analyserar och löser automatiskt problem med Windows Update.

Ska du välja Windows 10 Home eller Windows 10 Pro?

Ladda ner Windows 10, men innan du laddar ner är det värt att överväga om du ska ladda ner Windows 10 Home eller Windows 10 Pro. Operativsystemen är mycket lika, men det finns några viktiga skillnader som du måste ta hänsyn till.

I allmänhet är Windows 10 Pro lämplig för personer som driver ett företag. Detta kontrollsystem ger dig en högre grad av kontroll och säkerhet. Detta kan ses i affärsfunktioner som fjärrskrivbord och BitLocker.

Ladda ner Windows 10 om du har kontrollerat att din dator uppfyller systemkraven. Om du har några problem, se avsnittet ”Innan du börjar”.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0