Installera Windows 10 från ett USB-minne

Här får du all information du behöver för att installera en ny kopia av Windows 10 från en bootningsbar USB-sticka.

För att installera Windows 10 från ett USB-minne behöver du en enhet med minst 8 GB lagringsutrymme. Innan du sätter igång måste du försäkra dig att ditt USB-minne är formaterat.

Förbered ett bootningsbart USB-minne med Windows 10

Sätt först in USB-minnet i din PC eller laptop.

Är du redo att installera Windows 10? Det finns flera metoder men det enklaste sättet är att använda Windows 10 Media Creation Tool.

För att skaffa dig verktyget, gå till Microsofts nedladdningssida för Windows 10 och klicka på Download verktyget. Filen är bara omkring 20 MB stor så om du har en skapligt snabb uppkoppling bör det inte ta så lång tid att ladda ner. När filen är nerladdad kan du starta media creation tool och klicka på Accept när du blir tillfrågad.

Följ stegen i vår guide ”Hur man laddar ner Windows 10

Installera Windows 10 från ett USB-minne

När du skapat din installationsmedia är du redo att installera Windows 10. USB-minnet är nu bootbar. Allt du nu behöver göra är att på ett säkert sätt ta bort minnet från din PC och sedan sätta in den i den enhet du vill installera operativsystemet på.

Starta datorn som du ska installera Windows 10 på och vänta på att den hittar USB-minnet. Om minnet inte hittas kan du starta om datorn och hålla ner de tangenter du använder för att komma åt UEFI/BIOS eller bootmenyn. Försäkra dig om att USB-enheten hittas och välj den som vald bootenhet.

När du startar om datorn efter detta bör den hitta och boota ifrån din Windows 10 installationsmedia. Nu är du redo att installera Windows 10. Börja genom att starta installationsguiden.När du tagit dig igenom guiden är Windows 10 installerat. Notera att visa installationsprocesser kan fortsätta även efter du loggar in, så var tålmodig. Det är också värt att kontrollera Windows Update (Settings > Updates & Security > Windows Update) efter installationen för att försäkra dig om att din installation är uppdaterad.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0