Så slipper du virusattacker när du streamar sport online

Det råder inga tvivel om att sportfans älskar möjligheten för att streama sport online. Det möjliggör det för oss att streama våra favoritmatcher oberoende av vart vi befinner oss, oavsett vilken tid på dygnet det är. Med streamingtjänster kan vi se våra favoritsspelare möta sina rivaler i realtid eller i efterhand om vi är upptagna.

Men även om internet är säkrare idag än vad det någonsin varit betyder det inte att det är helt riskfritt att streama. Det finns fortfarande en liten risk för att man blir hackad eller att ens enhet drabbas av ett otäckt virus. För att minimera risken för att utsättas för en virusattack när du streamar sport online föreslår vi att du fortsätter läsa.

Streama endast genom legitima streamingsidor

Först och främst: det säkraste sättet att se sport på idag är genom din TV. Här är du inte ansluten till internet och därför finns det heller ingen möjlighet för att någon gör olaga intrång. Så börja med att kolla på tvsport.se och se om det inte finns några tv-kanaler som visar dina favoritmatcher just nu. Men, vi vet också att det tyvärr är rätt dåligt utbud av sport på svenska tv-kanaler idag. De flesta sportintresserade föredrar trots allt att streama innehåll i stället.

Som tur är finns det en uppsjö av legitima streamingsidor att tillgå för svenska sportfans idag. Eller en uppsjö var väl lite väl att ta i. Men det finns en hel del alternativ! Vi föreslår streaming via bettingsidor, eftersom det är betydligt billigare än betalalternativen. Du hittar några av de bästa bettingsidorna för streaming, enligt oss, på oddsappar.se.

Se till att ha ett antivirusskydd installerat på din enhet

Förutom att streama på legitima bettingsidor är det oerhört viktigt att du ser till att ha ett antivirusskydd installerat på din enhet. Det säger sig själv att detta är det bästa sättet att förhindra en virusattack på. Med ett antivirusskydd får du varningsmeddelanden om när din dator misstänker olaga intrång, och då kan du åtgärda det med det samma, innan det är för sent. Det finns en hel del bra, och billiga, antivirusskydd tillgängliga idag. Men se för guds skull till att läsa om de olika skydden innan du laddar ner dem. Annars finns det en risk för att du faktiskt laddar ner ett virus istället för ett antivirus!

Använd ditt sunda förnuft

Sist men inte minst måste du såklart se till att använda ditt sunda förnuft för att förhindra en virusattack. Med det menar vi inte bara att du ska vara försiktig med vilken streamingsajt du streamar innehåll från eller försäkra dig om att du har ett antivirusprogram installerat. Vi menar också mindre ting som att inte klicka på konstiga pop-upfönster eller besvara en enkät som inte riktigt har något med streamingsajten att göra. Det är oerhört viktigt att du är observant när du streamar innehåll online, åtminstone om du väljer en streamingsajt som inte är svensk. Streamar du förnuftigt är risken för att du blir utsatt för ett virus minimalt!

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0