Spela Patiens på din dator

Patience, eller solitaire som det också kallas, kan liknas vid ett pusselspel med spelkort för en person. Ordet betyder tålamod, och det är bra att ha när du lägger ut olika patiens. Patiens är ett roligt spel som också hjälper dig att träna din hjärna. Medföljande Windows till din dator finns Patiens redan tillgängligt men du kan även ladda ner andra Patiens spel men då är det viktigt att du gör det säkert

Det här är Patiens

Det finns många olika typer av patienser, men det vanligaste är att börja med en kortlek med 52 kort som delas upp i sju kolumner. Den första kolumnen har ett kort, den andra har två kort och så vidare. Resterande kort läggs i en hög. Syftet med spelet är att flytta alla kort till de fyra tomma platserna högst upp. Det finns flera olika typer av Patiens som kan vara roliga att alternera.

Patiens regler

Kortraderna byggs upp efter färg från ess till kung. Så om du har spader ess i den första grunden är nästa kort du kan lägga där spader två, och så vidare. Korten i kolumnerna byggs nedåt genom att växla färg. Så om du har en svart sexa i en kolumn är nästa kort du kan lägga där en röd femma.

Korten i högen är tillgängliga för spel när som helst. Det översta kortet i varje kolumn är också tillgängligt för spel. Du kan bara gå igenom leken en gång, så det är viktigt att se till att du utnyttjar det mesta av de kort du har.

Spela Patiens säkert via datorn

Patiens är ibland redan tillgängligt som en app i din Windowsdator. Men det finns även andra sätt att spela Patiens säkert på din dator. Om du vill prova på Patiens finns det många spelsajter som erbjuder Patiens gratis men det finns även Patiens du kan ladda ner. Men då måste du tänka på några viktiga saker.

  • Ha alltid ett uppdaterat virusskydd installerat på datorn
  • Börja inte bara spela på spelsajter utan se till att det är en säker och välrenommerad spelsajt.
  • Välj först att spela på spelsajten men om du måste ladda ner Patiens är det extra viktigt att tänka på säkerheten. Läs på om sidan som erbjuder nerladdning om spelet och kolla efter recensioner.
  • Ladda enbart ner Patiens om du är säker på att det är en säker sida och samma sak gäller om du spelar direkt på spelsajten.

Så här vinner du Patiens

  • Det allra viktigaste för att bli bra på Patiens är att lära sig alla regler och att därefter öva, öva, öva!
  • Om du fastnar kan du försöka flytta runt korten i olika kombinationer tills du hittar ett sätt att göra framsteg
  • Försök att hålla ett tomt utrymme i varje rad så att du har någonstans att lägga korten när du frigör dem
  • Bli inte frustrerad! Tålamod är ett spel med försök och misstag, och ibland tar det ett tag att hitta rätt kombination.

Spela Patiens med andra

Det vanligaste är att spela Patiens. Dock är en av de bästa sakerna med Patiens att du kan spela det med andra människor. Det finns varianter av Patiens för två eller fler spelare, och det är ett utmärkt sätt att tillbringa lite tid med vänner eller familj. Du hittar ofta flera varianter online, men tänk på säkerheten! Ha alltid ett virusskydd installerat och besök enbart betrodda spelsajter.

Avslutande

Patiens är ett bra spel för människor i alla åldrar. Det är ett perfekt sätt att tillbringa lite tid ensam eller med vänner och familj. Om du letar efter ett roligt och utmanande spel är Patiens definitivt värt ett försök! Det är ett avkopplande spel som alla kan njuta av. Däremot är det viktigt att du tänker på säkerheten. Säkerheten går alltid först! Se till att du har ett uppdaterat virusskydd installerat och att du alltid läser på om den sidan som erbjuder spelet.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0