Codecs till Windows 10

De bästa samlingarna med codecs till Windows 10 kan på ett effektivt sätt hjälpa användare att lösa problem med att spela videofiler i olika icke stödda filformat. Windows 10:s Media Player stödjer en stor mängd olika filformat för multimedia inklusive MP3, MP4, WMV, AVI, etc.

Men det finns en stor mängd olika filformat för ljud och video på marknaden. Därför finns det risk att inte alla filformat fungerar väl med alla mediaspelare till Windows 10. Det kan leda till att användaren får problem med codecs som inte stöds och andra problem med filformat.

För att lösa dessa problem behöver användare den allra bästa codecsamlingen för kompression, Android, After Effect, QuickTime och Plex. Andra codecsamlingar till Windows 10 innehåller codecs för PowerPoint, Adobe premiere, Facebook, YouTube, Instagram, MP4, editing, streaming, etc.

På grund av att det finns så många olika codecsamlingar på marknaden kan man om man väljer en på måfå drabbas av malware, adware och andra skadliga filer och virus. Därför presenterar vi i den här artikeln de 5 bästa codecsamlingarna för video till Windows 10 32 och 64 bitars system.

K-Lite Video Codec Packs till Windows 10

Letar man efter den bästa codecsamlingen på marknaden till Windows 10 så har K-lite den populäraste samlingen man kan hitta. Det är en helt virusfri applikation som kan spela nästan vilket filformat som helst genom att använda ett så kallat direct show filter.

Utvecklarna av K-Lite video codec pack uppdaterar applikationen regelbundet för att ge bästa möjliga användarupplevelse. K-Lite är lätt att installera och har ett intressant grafiskt användargränssnitt. Applikationen har laddats ner mer än 1 miljon gånger.

Media Player Video Codec Packs till Windows 10

Media Player video codec pack är ytterligare en codecsamling som är mycket användbar för både genomsnittliga och avancerade användare. Media Player Codecs stödjer alla typer av filer och kompression för ljud- och videofiler. Applikationen stödjer ljud- och videostreaming upp till 4k.

Media Player codec finns tillgängligt i två olika paket ‘easy installation’ och ‘expert installation’. Den enkla installationen ger användaren det grundläggande paketet medan expertinstallationen innehåller avancerade funktioner för avancerade användare. Media Player codec pack erbjuder de bästa videoformaten och upplösningarna för Real, VLC, DVDs, MP4, Xvid, etc.

X Codec Pack

X Codec Pack ger användare en mjukvara med samtliga funktioner för att spela upp de flesta ljud- och videoformat. X codec är ett alternativ till Microsofts Windows Live Essentials. Med X Codec pack missar användaren inte mycket jämfört med Windows Live.

Så om man är på jakt efter en lösning för icke stödda filformat kan en nedladdning och installation av X Codec pack vara det bästa alternativet för Windows 10. Den innehåller klassiska funktioner från Media Player såsom splitters, filters och codecs.

VLC Media Player

VLC Media player är utvecklat av Video LAN. Mediaspelaren är en utmärkt applikation som är bäst lämpad för att spela upp videofiler av olika filformat. Användare får tillgång till en gratis open source multimediaspelare och ett ramverk för att spela ljud, Video, CD och DVD filer över olika streamingprotokoll.

VLC fungerar perfekt med en stor mängd olika codecs och filformat utan att behöva en codecsamling. Filformat som inkluderas är DivX, WebM, MP3, H.264, MKV, MPEG-2, etc. En ytterligare stark orsak till att pröva VLC Media Player är att applikationen är helt gratis att ladda ner och använda.

Shark007 Video Codec Pack

Shark007 video codec pack ger användare två utmärkta alternativ fr att spela upp mediafiler, båda med gratis nedladdning och installation. Det är Shark007:s standard och avancerade codecsamlingar till Windows 10. Shark007:s standard codecsamling innehåller VS filter för att visa undertexter.  

Den avancerade codecsamlingen innehåller en fullständig lista av decoders. Shark007:s codecsamling stödjer perfekt filformaten DivX, XviD, FLAC, FLV, MPC, Y4M, MKV, RMVB, OGG, OFR, EVO, OGM, M4B, etc. För att lägga till filer i något av dessa format till spellistan i Windows 10 Media Player behöver du bara högerklicka.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0