De bästa software för mining Bitcoin på Windows 10

Som de allra flesta vet så är kryptovalutor digitala valutor. Det är alltså valutor eller pengar som framställs digitalt på en dator. Den process där bitcoin skapas kallas för mining. Det är således när transaktioner buntas ihop och får sedan bli en del av ett nytt block i en blockkedja, när detta sker så har nya bitcoin skapats.

Om man arbetar med mining så betyder det att ens dator försöker att lösa väldigt energikrävande och svåra tekniska problem för att bli den som först löser problemet och således är den som skapat det nya blocket i blockkedjan och alltså nya bitcoins. Nya bitcoins skapas hela tiden, nästan var 10:e minut så skapas ett nytt block. Men det är extremt många datorer som tävlar om att bli den som först löser problemen och således skapar de nya blocket. Är man den som lyckas skapa det nya blocket så får man också en del av dessa Bitcoin värde. Detta kräver både starka datorer och starka software program för att klara av att göra. Idag är konkurrensen extremt hård vad gäller mining, så det är inte någonting man bara går igång med bara i en handvändning. Först så måste man dels ha extremt mycket datorkraft vilket både är krävande energimässigt och dyrt. Dessutom krävs det software, så vilka software passar för mining bitcoin på Windows 10?

CG Miner

CG Miner är en av de äldsta och mest populära mining software att använda sig av. Detta är ett software som är ett bra val för att den kan kombineras med många olika hardware. Den är både snabb och kan köras på alla datorer. CG Miner utvecklades redan i 2011 för mining av kryptovalutor som Bitcoin. Just för att det är vad som kallas open-source så är den lätt att styra på tvärs av plattformar och hardware. Det är även gratis att ladda ner och installera vilket är ett stort plus.

Multi Miner

En annan software som är lätt att använda sig av är Multi Miner. Denna är från början utvecklad för att användas på Windows och fungerar därför bäst på just dessa datorer. Multi Miner utvecklades i 2013 och är utvecklat så att det ska vara både lätt att starta och lätt att använda, vilket gör att det också blivit mångas favorit. För att använda Multi Miner krävs inte att man har så stor kunskap kring det utan det faller sig väldigt naturligt att använda ändå. De flesta mining software kräver att man kan lite om kodning, men Multi Miner är möjlig att använda även utan den typen av teknisk kunskap.

Awesome Miner

En annan mining software som var designad för att använda på just Windows är Awesome Miner. Denna är också lätt att lära sig. Awesome Miner utvecklades faktiskt 2014 av det svenska företaget IntelliBreeze, vilket gör det extra roligt att använda. Men utöver dessa nämnda mining software så finns det otroligt många fler ute på marknaden, och fler kommer konstant. Så för att vara säker på vad som passar just ens egna specifika preferenser behöver man testa sig fram.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0