Gratis antimalware till Windows 10

Malwarebytes Anti-Malware är en applikation som ger skydd mot virus, adware och andra hot från webben och låter dig arbeta i ett intuitivt användargränssnitt.

Malwarebytes har fått en imponerande mängd fans för sin gratis antimalware-applikation som är designad för att försvara din dator mot virus, spyware, trojaner, maskar, dialers, rootkits, exploateringar, skadliga webbsidor och andra webbaserade hot.

Gratisversionen inkluderar inte möjligheten att schemalagda scanningar, realtidsskydd, scanning av portabla enheter och blockering av skadliga webbsidor. Dessa och flera andra avancerade funktioner finns tillgängliga i betal versionen som heter Malwarebytes Anti-Malware Premium.

Den huvudsakliga fördelen med gratisapplikationen är att den kan användas som en extra försvarslinje mot hot online genom att kombinera den med det skydd i realtid som man får från ett traditionellt antivirusprogram.

Enkel installation

Att installera Malwarebytes Anti-Malware är vanligtvis inte några problem för användare även de som inte tidigare har någon erfarenhet av antivirusapplikationer. Användargränssnittet är så intuitiv det kan bli, tack vare stora knappar och korta beskrivningar av vad varje funktion gör.

Två typer av scanning för grundläggande skydd av din PC

Threat Scan är appens heltäckande scanningsmetod. Den tittar på alla kritiska delar av ditt system där malware brukar gömma sig.  

Alternativet är custom scan som låter användare handplocka vilka enheter och mappar som ska undersökas. Du kan också välja objekt för scanning (minne, startupfiler, registerinställningar, arkiv och rootkits). Dessutom finns möjligheten att konfigurera applikationens beteende när potentially unwanted programs (PUMs) upptäcks.

Avancerad inställning av scanning

Användare som vill göra ytterligare inställningar kring Anti-Malwares kan experimentera med inställningar rörande exkluderingar, rootkits, arkiv och avancerad heuristik. Det är möjligt att spar och undersöka scanhistorik, använda sig av en proxy server för att ladda ner uppdateringar till virusdatabasen, stänga av notifikationer integrera appen i Windows Explorers kontextuella meny och mycket mer. Filer som programmet satt I karantänen kan undersökas innan man fattar beslut om de ska behållas eller tas bort.

Prestanda och slutsats

De senaste testerna har visat att Malwarebytes Anti-Malware levererar mycket bra resultat när det gäller att hitta virus. Den största nackdelen är att programmet ibland hänger sig under vissa processer (såsom vid scanning och verifiering av virus signaturer) och programmet kan också vara långsamt vid borttagning av infekterade filer.   

Sammanfattning

För att sammanfatta så finns det två sätt att set på Malwarebytes Anti-Malware: Erfarna PC användare som ofta besöker potentiellt farliga hörn av internet kommer känna sig säkrare med en snabbare och mer stabil applikation. Men programmet kan vara riktigt användbart för vanliga användare som en extra försvarslinje om det kombineras med realtidsskydd från ett tredjepartsprogram.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0