Scanna Windows 10 med en gratis online scanner

Genomför en engångsscanning på Windows 10 med detta minimalistiska verktyg som hjälper dig identifiera en stor mängd olika potentiella hot på din dator.

Att äga en dator med fast internetuppkoppling är en stor lyx men kan också innebära en rad säkerhetsrisker om du inte försäkrar dig om att din PC:s säkerhet fungerar optimalt. ESET Online Scanner är en applikation som kan hjälpa dig att scanna ditt system och ta bort potentiellt skadliga filer från ditt system på ett ögonblick.

Lätt att använda

Denna applikation kräver inte någon installation på din dator, du behöver bara starta den dedikerade startfilen för att dra nytta av alla dess funktioner.

Men innan du börjar scanningen, måste du först acceptera användaravtalet och bestämma vilka komponenter som ska inkluderas i scanningen.

Hitta olika typer av komponenter

Innan du börjar scanningen, kan du aktivera eller deaktivera detektion av olika typer av potentiella oönskade applikationer genom att välja motsvarande knapp i “Computer scan settings”-sektionen.

Dessutom kan du justera avancerade valmöjligheter genom att expandera “Advanced Settings”-menyn. Där kan du aktivera detektion av potentiell osäkra eller misstänkta appar, scanna arkiv, aktiver Anti-Stealth teknologi och rensa hot automatiskt.

Gör engångsscanningar

Till skillnad från andra liknande mjukvarulösningar ger ESET Online Scanner dig inte ett konstant skydd mot olika skadliga komponenter. Istället låter applikationen dig utföra en engångsscanning för att upptäcka om några misstänkta filer gömmer sig på din PC. Det är dock viktigt att man förstår att scanningarna är mycket grundliga, och kan ta en stund att genomföra beroende på prestandan på den PC du kör dem på.

Efter scanning är klar, kan du ta bort identifierade hot genom att bocka för de filer du vill ta bort och trycka på “Clean”-knappen. När rengöringsprocessen är avslutad kan du se en sammanfattning av de operationer som utförts, samt kortfattad statistik som inkluderar mängden scannade filer, hur många infekterade filer som hittades samt den totala scanningstiden.

Online scanning och borttagning av malware

För att summera kan ESET Online Scanner vara verktyget du letar efter om du behöver ett verktyg för att scanna din dator och ta bort skadliga appar och annan malware men inte har behov av konstant realtidsskydd.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0