Gratis tweak av Windows 10

Tweaking Windows 10 är för dig som vill optimera ditt operativsystem. På så sätt kan du få operativsystemet att fungera som du vill. Till exempel kan det vara att få Windows 10 att arbeta snabbare eller automatiskt stänga av program som inte responderar.

Om du tittar på det övergripande kommer du vanligtvis att dela upp tweaks i tre olika kategorier:

  1. Tweaks, som ändrar färger och design på Windows 10
  2. Tweaks som ökar hastigheten och prestanda för Windows 10
  3. Tweaks som förändrar hur processer och moduler fungerar.

Så med tweaks kan du, kort sagt, individualisera Windows 10 för att ge dig den upplevelse du vill ha. Du kan använda flera olika program för att finjustera Windows 10. När du justerar kan det vara värt att hitta rätt program.

 Nedan finns tre verktyg för tweaking.

1. Gratis tweak av Windows 10 med Ultimate Windows Tweaker

En av programvarorna du kan använda för att finjustera är Ultimate Windows Tweaker. Med Ultimate Windows Tweaker för Windows 10 får du över 200 justeringar till operativsystemet. Detta innebär att du kan optimera Windows 10 och anpassa det helt som du vill.

Några av fördelarna som du kan uppnå med Ultimate Windows Tweaker är att göra operativsystemet snabbare, säkrare och mer stabilt. Med detta program kan du bland annat få vägledning om hur du använder de olika tweaksna.

2. 7+ Taskbar Tweaker

Detta verktyg för finjustering är mer specificerat än till exempel Ultimate Windows Tweaker. Som namnet antyder fungerar det här programmet bara med aktivitetsfältet, dvs. aktivitetsfältet. Siffran 7 indikerar att programvaran stöder Windows 7 och allt som är nyare.

Eftersom 7+ Taskbar Tweaker är mer specialiserade finns det uppenbarligen inte så många alternativ i detta program. Men detta betyder inte att det här verktyget är meningslöst när du talar gratis tweak av Windows 10. Det finns bra förklaringar inkluderade och så kan du snabbt bli tydlig om möjligheterna för att justera i detta program.

3. Winaero Tweaker

En av funktionerna som skiljer Winaero Tweaker från andra tweaking-program är att du kan exportera dina tweaks. Detta innebär till exempel att du har möjlighet att installera om Windows om du finner detta nödvändigt eller att du kan implementera samma tweaks på andra datorer.

Winaero Tweaker ger tillgång till många olika tweaks. Det vill säga med detta program har du förmågan att anpassa datorn till din smak. Det kan vara lite svårt att hitta i Winaero Tweaker jämfört med några av de andra gratis tweaks av Windows 10. I gengäld får du med den här programvaran ett brett urval.

Så här gör du Windows 10 riktigt snabbt

När det gäller gratis tweak av Windows 10 har du uppenbarligen flera olika alternativ. Ett av de ämnen som kan vara coola att arbeta med är snabbhet. Det finns flera olika sätt att göra Windows 10 mycket snabbare.

Gratis justering av Windows 10

Naturligtvis är det uppenbara att du måste ladda ner en gratis tweak av Windows 10. Det finns flera olika program för tweaking, så det handlar om att hitta det program som kan hjälpa dig bäst.

Inaktivera animationer och effekter för att förbättra prestanda.

Windows 10 utnyttjar många animationer och effekter. På så sätt får de operativsystemet att se trevligt ut. Att inaktivera dessa animationer och effekter kan dock hjälpa dig att uppnå effektivare prestanda.

Inaktivera transparens

Ett annat tillvägagångssätt som också kan förbättra prestanda är att stänga av insyn, till exempel på startmenyn och aktivitetsfältet. Detta är ytterligare ett steg du kan ta om du vill se till att Windows 10-hastighet är på topp.

Ta bort oönskade program från Windows Startup

När det gäller Windows finns det många onödiga program som du kan inaktivera. Eftersom dessa program körs i bakgrunden kan du bidra till att förbättra prestandan om du stänger av dem.

Många alternativ med gratis justering av Windows 10

Som du kan höra finns det många alternativ när det gäller gratis tweak av Windows 10. Tweaking är ett uppenbart alternativ för dig som vill anpassa operativsystemet till dina behov. Tweaking kan vara en riktigt rolig sak att röra med eftersom du kan individualisera operativsystemet på detta sätt.

Med en gratis tweak av Windows 10 är du nästan säker på att ditt operativsystem inte är riktigt som någon annans.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0