Kan leda till snabbare anställning: Windows 10

Kan leda till snabbare anställning: Windows 10

Windows är ett av det allra vanligaste operativsystemen för datorer. De flesta känner till Windows eftersom det allt som oftast var det först operativsystem man kom i kontakt med, när man fick sin första dator. Windows står stabilt på marknaden, även om operativsystemet idag har fått sällskap av konkurrenter. Det har i sin tur skapat hårdare konkurrens – något som kommer användarna till godo, genom att program, applikationer och dylikt blir allt mer avancerade och det kan ha en avgörande faktor på många oväntade sätt.

Windows 10 – en god nyhet

Vi ska ta och titta närmare på vilka program Windows 10 innehåller och vad fördelarna är med dessa. Varför inte fortsätta med det gamla vanliga, för så stor skillnad kan det väl inte vara, eller? Här undersöker vi närmare vad skillnaderna gör för dig som användare. Läs själv och bilda dig en egen uppfattning om detta är något för dig. Vi ska titta närmare på följande program:

  • Internet explorer
  • Word
  • Excel

Windows 10 är ett operativsystem som är den senaste versionen av Windows. Det skiljer sig väsentligt från de tidigare versionerna, något som fått fler användare att få upp ögonen för det.

Programmen i Windows

Det finns en del program som är inkluderade i windows som operativsystem och en del av dessa ska vi titta lite närmare på. Vi kommer naturligtvis inte att gå in på alla program eftersom det skulle ta alltför lång tid, men om du är lite nyfiken och vill veta lite mer om programmen kan du få ta del av intressant information här och nu.

1.    Internet Explorer

Det finns många webbläsare på marknaden som man kan använda för att underhålla sig som på GambleGuys Sverige. Men även läsa tidningen på internet, shoppa, göra ärenden i internetbanken, boka resor eller något helt annat. I nya internet explorer, som i själva verket har bytt namn till Microsoft Edge, möts man av en del förändringar och dessa kan vara användbara för dig som användare.

Dels är sekretessen bättre, dels kan du göra enklare sökningar med webbläsaren. Dessutom är webbläsaren optimerad för att passa Windows 10 perfekt.

2.    Word

I det nya word möts man av nya funktioner och det är inte minst alla schabloner och mallar, som man som användare kan dra nytta av. Mallarna är designade av grafiska formgivare och kan användas till att utforma en jobbsökning eller ett CV. Genom att använda mallarna ser din ansökan och ditt CV professionellt ut – något som kan vara avgörande om du blir kallad till en intervju eller inte.

3.    Excel

I nya excel möts man som användare av en helt ny menystruktur. Även om menyflikarna som “arkiv”, “redigera”, “format” och liknande fortfarande finns kvar så är själva menyerna annorlunda. Det märks framför allt på knapparna som finns på de olika verktygsfälten. Tidigare var man van vid att behöva klicka bort eller ta fram olika verktygsfält, beroende på vad man jobbade med, men i den nya strukturen är verktygsfälten uppbyggda på ett annat sätt.

Man möts av olika boxar som innehåller några av de vanligaste funktionerna i varje verktygsfält, du som användare kan sedan välja att ta fram fler knappar i ett specifikt verktygsfält.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0