Så tar du hand om din Windows 10-dator på bästa sätt

Windows 10 klassas som en av de säkraste versionerna av Windows någonsin. Trots detta finns det fortfarande risk för att din dator angrips av ett virus eller en hacker. För att förhindra att detta sker är det viktigt att du tar hand om din dator med Windows 10 på bästa sätt. Låt oss därför titta på de viktigaste uppgifterna en Windows 10-datorägare bör göra regelbundet för att ta hand om sin enhet på bästa sätt.

Se till att datorn alltid är uppdaterad

Att hålla din dator uppdaterad är en av de mest grundläggande men också viktigaste underhållningsknepen. Windows 10 är utformat för att uppdatera sig automatiskt, det enda du behöver göra är faktiskt att vara ansluten till ett stabilt internet. Men det är inte säkert att alla dina program uppdateras automatiskt, och därför är det viktigt att du håller koll så att de blir uppdaterade.

Installera ett antivirusprogram

Om du inte redan har ett antivirusprogram installerat på din enhet rekommenderar vi starkt att du laddar ner ett nu. Oavsett om du är aktsam när du surfar online finns det fortfarande en risk för att virus och andra skadliga programvaror attackerar din Windows 10-dator. De bästa antivirusprogrammen har en rad olika säkerhetsåtgärder som gör att du slipper oroa dig för cyberbrott. De bästa antivirusprogrammen skyddar din dator mot virus såväl som ökar prestandan och ger dig en betydligt snabbare dator.

Surfa privat med en VPN

Att använda ett VPN är det bästa sättet att hålla din internetanvändning privat. Med en VPN installerad på din enhet surfar du via en krypterad server, som ersätter din IP-adress med en annan icke-identifierbar IP-adress. Det är extra viktigt att ha en VPN installerad på sin enhet om man surfar på ett offentligt nätverk, allt eftersom risken för att man blir hackad är större där. Läs mer om VPN till Windows här för att säkra dig om att du hittar en tjänst som ger dig förstklassig säkerhet.

Rensa din dator regelbundet

Om din Windows 10-dator börjar kännas trög betyder det inte alltid att det är för att programvaror måste uppdateras eller för att ett virus angripit enheten. Många gånger är en seg dator ett resultat av att det finns allt för många program och filer lagrat. För att komma tillrätta med problemet räcker det helt enkelt att rensa datorn regelbundet. Då kommer du få en avsevärt snabbare dator som mår bra. Att rensa datorn är helt kostnadsfritt och behöver inte ta mer än några minuter!

Använd ditt sunda förnuft när du surfar

Att följa alla tips listade ovan är utmärkt för att hålla din Windows 10-dator i bra skick. Dock är detta lönlöst om du inte är försiktig när du surfar online. Visst är det en bra bit på vägen med antivirus och VPN, men risken för virus och cyberbrott finns fortfarande. Använd därför alltid ditt sunda förnuft när du använder din Windows 10-enhet. Håll dina lösenord för dig själv och klicka aldrig på länkar som ser märkliga ut.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0