Varför använda en VPN för din Windows-dator?

Virtuellt Privat Nätverk, mer allmänt känt som VPN, är en tjänst som döljer användarens aktivitet på nätet. Detta då en VPN krypterar ens anslutning med hjälp av en privat tunnel och döljer därmed ens IP-adress. Att använda sig av en VPN är inte en absolut nödvändighet, men det finns ett par fördelar värda att känna till. Nedan listar vi några av dem.

Få tillgång till streaming sites vart du än är i världen

Vilket streaminginnehåll som finns tillgängligt på dina favorit streaming sites kan variera från region till region. Till exempel kommer du inte kunna se exakt samma tv-serier på svenska som danska Netflix, medan du som svensk till exempel inte kan streama innehåll från Hulu eller BBC iPlayer på grund av att dessa streaming sites har vissa regionsblockeringar.

Med en VPN-tjänst, däremot, kan du ansluta till en server baserad i det land du vill streama innehåll från, så din streamingtjänst tror att du är på den platsen och låter dig titta på dina favoritprogram online.

Ökad säkerhet på offentliga Wi-Fin

När man ansluter sig till ett Wi-Fi på exempelvis ett café eller i tåget, kan vem som helst spåra ens internet-aktivitet. Det vill säga att man inte bör göra privata saker på ett offentligt Wi-FI, och absolut inte genomföra några bankrelaterade ärenden.

Att använda en VPN när man surfar på ett offentligt Wi-Fi minimerar dock denna risk, eftersom en VPN då döljer ens webbhistorik, bankinformation, lösenord och annat från främlingar med dåliga avsikter.

Ta del av bättre erbjudanden online

Eftersom VPN:er döljer ens identitet och hindrar företag och andra tredje parter från att samla in data om ens online aktivitet, skräddarsys inte något innehåll till en på hemsidor. Normalt, när man köper flygbiljetter, hotellrum eller kläder, så spårar hemsidor ens aktivitet och kan höja priserna inför nästa besök. Med en VPN undgår man detta, vilket gör det möjligt för en att jämföra priser och alltid få det billigaste erbjudandet.

Undvik att din internetleverantör håller koll på dig

Även om du endast surfar hemma på ditt privata Wi-Fi så kan din internetleverantör (ISP) ALLTID komma åt allt det du gör på internet. Din internetleverantör kan se när, var och hur du surfar. Denna information kan sedan samlas n och säljas till annonsörer, även om du surfar ”privat”.

Med hjälp av en VPN slipper du bekymra dig för detta. Då kan du använda en VPN för att skymma din egen IP-adress och därmed gömma all din internethistorik från din egen internetleverantör. Smart va?

Förbli säker när du shoppar online

Idag går allting att köpa online. Men i och med att man alltid utfyller privata bankkontouppgifter när man shoppar så finns det några risker med just detta. Det viktigaste är att man letar efter en ”HTTPS” eller låsikon i webbläsarens adressfält. Detta då detta säkerställer att hemsidan har ett säkerhetsprotokoll som skyddar alla dina personuppgifter och kreditkortsinformation.

Du ökar dock säkerheten ytterligare med hjälp av en VPN. Det finns trots allt många lömska individer som stjäl information från hemsidor. Därför är du extra säker om du shoppar är du är uppkopplad på en VPN.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0