Välj rätt handelsplattform för dina investeringar

Om du är en aktiv trader som vill tjäna på dina investeringar måste du använda dig av en bra handelsplattform. Denna plattform ska erbjuda dig bekvämlighet och portabilitet eftersom det möjliggör det för dig att investera på de bästa tidpunkterna.

Att välja rätt handelsplattform är ett av de mest utmanande besluten du tar som investerare. Med en lång och växande lista över tillgängliga alternativ kan det vara skrämmande att hitta plattformen som uppfyller alla dina behov. Nedan har vi därför sammanställt en lista över de handelsplattformar vi anser vara bäst i förhållande till användargränssnitt, aktier och andra värdepapper tillgängliga, kundtjänst och smarta funktioner.

I slutändan är det du som tar beslutet. Den handelsplattform du bestämmer dig för ska uppfylla dina krav och ha dina förutsättningar i åtanke.

Avanza

Högst upp på listan har vi valt att lista den svenska aktören Avanza. Detta bland annat tack vare plattformens lättanvända gränssnitt där investerare enkelt hittar runt bland de olika investeringsmöjligheterna. Här kan man välja mellan ett utbud av olika aktier, fonder, certifikat på kryptovalutor och mycket annat. Förutom att göra investeringar enkelt och roligt finns det också en rad olika artiklar och guider tillgängliga för den som vill lära sig mer om investeringar. Som grädde på moset finns det en kundtjänst att tillgå vardagar mellan 08.30-20.00 via telefon, mail och sociala medier.

eToro

eToro är ett israeliskt fintechföretag och social handelsplattform som funnits på marknaden sedan 2007. Under åren har de blivit populära världen över, inte minst i Sverige. eToro erbjuder provisionsfri aktiehandel. Det är enkelt att öppna ett konto hos dem, och de erbjuder en mängd olika innovativa funktioner som exempelvis social handel. Social handel innebär att investerare kan kopiera strategier från andra investerare, vilket är en fantastisk möjlighet för nybörjarinvesterare. Precis som Avanzas kundtjänst är eToros kundtjänst tillgänglig under alla vardagar.

Nordnet

Som trea på listan har vi ytterligare en svensk aktör, nämligen Nordnet. Man kan väl ändå säga att Avanza och Nordnet är rivaler på den svenska investeringsmarknaden, men det är också viktigt att betona att de har sina fördelar respektive nackdelar bägge två. Till att börja med vill vi rosa Nordnets kundsupport, som går att tillgå via ett par olika kanaler under vardagar. Det finns ett enormt utbud av aktier och fonder att välja mellan, och portalen har ett modernt och lättanvänt gränssnitt. Det är billigt att vara kund hos Nordnet, och du slipper onödiga avgifter om du sköter allt själv via deras hemsida.

Robinhood

På den populära amerikanska handelsplattformen Robinhood kan du investera i aktier, optioner och fonder. Du kan också köpa och sälja kryptovalutor som Bitcoin och Dogecoin, helt utan provision och ett minimibelopp på ditt konto. Robinhood är dessutom extremt enkel att använda, vilket innebär att även den oerfarna investeraren kan komma igång med mer komplexa handelsstrategier på nolltid. Robinhood har en kundsupport som verkligen sticker ut ur mängden – de låter investerare begära att en från deras kundtjänstteam ringer upp dem när som helst, dygnet runt, för vad de än behöver ha svar på.

Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0